DOLAR 32,7470 -0.05%
EURO 35,2408 0.37%
ALTIN 2.443,25-0,27
BITCOIN 20682234.06848%
İstanbul
26°

AÇIK

13:13

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

7 okunma

Muş’ta su kesintilerine yönelik Belediye’den açıklama: Çalışmalarımız sürüyor

ABONE OL
Haziran 27, 2024 11:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MUŞ’ta devam eden su kesintileriyle ilgili belediyeden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, barajdan içme suyunun yurttaşlara dağıtılması için çalışmaların sürdüğü ifade edilirken, bostan ve tarla sulamaları artması nedeniyle, su depolarında azalma yaşandığı belirtildi.

Kentte yıllardır devam eden su sorunu nedeniyle yurttaşlar isyan ederken. 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti’ye geçen Muş Belediyesi içme suyu için kolları sıvadı. Murat nehri üzerine kurulu barajdan içme suyunu yurttaşlara dağıtmak için çalışmalar yürütülürken, diğer yandan ise kentte suyun temizlenmesi için arıtma tesisi inşaatı ise sürüyor.

Çalışmalar nedeniyle bazı mahalle ve köylerde su kesintilerine ilişkin Muş Belediye’sinden yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklama ise şunlar ifade edildi:

“Şu anda ana şebekeye verilen su, Şeker ve Kızılziyaret kaynaklarından temin edilmektedir. Murat Nehri üzerinde kurulu barajdan şebekeye su getirmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bunun yanı sıra, daha temiz ve içilebilir su sağlamak adına arıtma tesisi inşaatı sürmektedir. Bu nedenle, baraj suyunun henüz ana şebekeye verilmediğini bildirmek isteriz.

 Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, özellikle bağ, bahçe ve bostan sulamaları arttığından, su depolarımızda önemli bir azalma yaşanmaktadır. Bu durum, zaman zaman içme suyu şebekemizde kesintilere yol açmaktadır.

 Siz değerli vatandaşlarımızdan, suyu tasarruflu kullanma konusunda hassasiyet göstererek katkı sunmanızı rica ediyoruz. Bu vesileyle, Muş’un su kaynaklarını korumak ve gelecek nesillere temiz içme suyu sağlamak adına hep birlikte sorumlu davranmamız gerektiğini hatırlatmak isteriz. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre için gösterdiğiniz duyarlılık için şimdiden teşekkür ederiz“ (HABER MERKEZİ)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.